Garam Buluh and Garam Biasa
adalah dua bahan yang berbeza
Secara simple-nya, Garam Buluh ialah garam yang dimasak
dalam buluh menggunakan proses istimewa untuk membuang toksin & kesan
pencemaran serta bertujuan meningkatkan kandungan mineral dalam garam.
Kenapa?
* Kini garam biasa bukan lagi semulajadi seperti dahulu,
kebanyakan dihasilkan secara kimia dan terdedah kepada pencemaran
Jadi kenapa pilih
GARAM???
Kenapa
tak makan sahaja vitamin-vitamin atau
suplemen-suplemen
yang banyak di pasaran?
Sebenarnya,
Garam bertujuan MEMBANTU penyerapan mineral dan zat dalam badan. Jadi tanpa
garam, serapan mineral, zat oleh badan tidak dapat berfungsi dengan betul.
Apa kebaikan Garam
Buluh Hai-O?
* Garam Buluh = alkali VS. garam biasa = berasid
* Garam
Buluh mempunyai 80 jenis mineral yang diperlukan oleh badan
manusia (mengikut Laporan Makmal)
* Garam
Buluh tinggi dengan kandungan Magnesium
(dan
Magnesium sangat bagus untuk badan)
* Mengandungi
anti-oksida dan membantu proses
menyingkirkan toksin dalam
badan.
Garam Buluh boleh bagus untuk siapa atau apa???
*
Berdasarkan testimoni pengguna, Garam Buluh sesuai untuk Pesakit Diabetes,
Darah Tinggi, Pengidap Asma, Batu karang, Masalah usus, Masalah buah
pinggang dan bermacam-macam lagi.
Macam
mana pengambilan Garam Buluh ni?
*
Hanya gantikan Garam Buluh Hai-O dengan
garam
biasa untuk masakan.
* Garam
Buluh juga didapati dalam bentuk sachet untuk minuman.
Juga
terdapat dalam bentuk 3 in 1 Mineral Coffee.
Untuk
sebarang info dan persoalan do contact me =)
Iqa
0136460450
No comments:
Post a Comment